Geschiedenis van ons bedrijf

In 1954 legde Dhr. J. Naebers de grondsteen voor de Firma. Als auto-elektro en elektromotoren wikkel- en reparatiebedrijf werd Naebers Elekro-Techniek in dat jaar in het Handelsregister van Heerlen opgenomen.

Al snel bleek de omgebouwde garage aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek te klein en moest een bedrijfspand oplossing bieden. 
Een nieuwbouw was de oplossing voor het nijpende tekort aan ruimte. Besloten werd tot aankoop van 3000 m2 bedrijfsterrein aan de Ganzeweide te Heerlerheide. 

Twee jaar later bleek de werkplaatsoppervlakte welke aanvankelijk voldoende leek niet toereikend en moest er aangebouwd worden. De hierop volgende jaren werden steeds overnieuw gekenmerkt door uitbreiding en expansie van de reparatie capaciteit. 

Door de kontakten met zowel de industrie als ook de bouw, en de kennis voor hun behoefte voortvloeiend uit het reparatiewerk werd in 1974 besloten de activiteiten uit te breiden met de handel in machines.

 
Uitbreiding van het bedrijfscomplex met een showroom was het gevolg. Een gelijktijdige expansie van het magazijn voor de opslag van elektromotoren en aandrijfcomponenten was een noodzaak. De voorraad elektromotoren werd uitgebreid en omvatte alle standaard motoren in 2, 4 en 6-polige uitvoering tot 200 kW.

In 1998 werd het dealerschap van ABB elektromotoren en frequentieomvormers als ook David-Brown reductoren voor de provincie Limburg verkregen. Dit betekende een goede stap in de richting van de doelstelling voor het komende Millenium: een full service systeemhuis voor de elektro mechanische aandrijftechniek. 

In januari 2007 werd een Duitse zusterfirma opgericht, gevestigd te Baesweiler, bij Aken. Tegelijkertijd werd besloten tot nieuwbouw voor de beide bedrijven. Hiervoor werd het prestigieuze en grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis gekozen.

In augustus 2008 werd er verhuisd naar het nieuwe pand op het bedrijventerrein Avantis. Doordat het gebouw op de grens tussen Nederland en Duitsland is gebouwd, kunnen zowel Naebers Elektro-Techniek B.V. als de Duitse dochteronderneming in één pand hun bedrijf voeren.
 

 
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.